1 jaar: Mijn weg zoeken in het social media!

Precies een jaar geleden ben ik begonnen met mijn droom uit te laten komen. Ik was al begonnen om weer sieraden te maken en de energie straalde ervan af! Oh wat is dat heerlijk om weer creatief met mijn handen bezig te zijn. Op zoek naar onderdelen, kleuren, kralen en bedels. Wat is er toch veel keuze. Ik ben de eerste maanden lekker bezig geweest met allerlei sieraden maken. Maar toen dacht ik misschien is het ook wel leuk om een webshop te maken. Maar wat komt daar veel bij kijken zeg, van elke product een foto maken, maar de foto moet wel duidelijk zijn. Mijn eerste website werkte niet zo lekker en ben uiteindelijk naar een andere webprovider gegaan waar het iets makkelijker werkte ook met het opzetten van een webshop. Deze heb ik nu een tijdje.

 

Leuk een webshop maar wanneer ga ik nu eindelijk iets verkopen? Erg frustrerend! Ik hoor om me heen dat social media de¬†nieuwe marketing tool is. Dus samen met mijn zoon van 11 ben ik facebook en instagram gaan ontdekken. Hoe werkt dit? Wat zet je erop? Hoe krijg ik nou volgers? Ik ben veel van mijn producten erop gaan zetten, maar ook wat prive foto’s om te laten zien wat ik zoal doe. Langzaam aan krijg ik veel volgers op Instagram maar het kan altijd meer heb ik ontdekt! Zelf volgen heeft ook invloed en inmiddels heb ik meer dan 1300 volgens en dit aantal groeit. Facebook werkt nog niet zo voor mij, ik heb het idee dat je eerst geld in moet zetten om er meer volgers uit te krijgen. Ik heb dit een paar keer geprobeerd maar moet zeggen dat je er misschien 1 of 2 volgers van krijgt wat niet echt zoden aan de dijk zet!

Ik ben hier heel eerlijk in, ik heb zelfs promoties gedaan met korting via beide kanalen maar helaas verkopen direct via de website doe ik nog niet echt. Misschien heb ik toch meer volgers nodig om hier iets uit te halen ik weet wel het kost veel tijd en denk wel dat het werkt. Maar naast een baan is dit toch lastig bij te houden. Verkopen doe ik gelukkig wel nog af en toe wat en misschien komt die droom wel uit en kan ik mijn baan opzeggen en hier mee verder gaan! Wie weet

 

Tagged , , , , , , , , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *