Weer begonnen met edelsmeden.

Weer begonnen met edelsmeden.

Wie had dat ooit gedacht? 17 jaar nadat ik begonnen ben met de opleiding edelsmeden krijg ik een vraag om iets te maken voor een vriendin. Ik heb een jaar de opleiding edelsmeden gevolgd en doordat we op wereldreis gingen en daarna aan huisje boompje beestje zijn begonnen is het erbij ingeschoten.

2 weken geleden krijg ik van een vriendin de vraag of ik een ketting die ze heeft liggen in zilver kan namaken? Leuk dacht ik maar ook spannend ik heb het nog niet aangedurfd om met zilver weer aan de slag te gaan. Ik ben wel sieraden aan het maken maar met bestaande onderdelen.

Dit is de foto dat ik heb ontvangen;

Afgelopen week dacht ik ik begin eraan en zie wel hoe het afloopt! Zonder het natuurlijk te zeggen. Een stuk zilver gepakt en begonnen met zagen, dit zag er niet uit, dit is uiteindelijk mijn BFF hangertje geworden die ik tegelijkertijd ook heb gemaakt, zie onderaan mijn blog.

Hier zie je de proces die ik heb gevolgd om tot de eindresultaat te komen. Nadat ik eindelijk de juiste vorm had ben ik het gaan vijlen en schuren om zo glad mogelijk te krijgen. Bijna klaar maar hoe krijg ik ook alweer een gaatje erin? Grote boormachine leek me wat overdreven uiteindelijk mijn hangmotor weer tevoorschijn gehaald en de kleine boortjes gebruikt om het gat in de juiste grootte te krijgen.

Tja nu het afwerken, polijsten ik heb de spullen zien liggen dus dat moet lukken. Weer alles bij elkaar zoeken en onder het stof vandaan halen en hup daar ging ik weer! Nou moet zeggen dat ik best tevreden ben met het eindresultaat.

Dan het laatste onderdeel van zelf dingen maken; wat vraag je voor een zelfgemaakte hangertje? Zijn hier richtlijnen voor? Moeilijk ook; wat kan je aan een bekende vragen? Allemaal dilemma’s hopelijk naarmate ik meer met zilver bezig ga en meer aan andere mensen kan verkopen dat ik een gevoel van prijs krijg? Maar dit verder in mijn andere BLOG’s.

 

Tagged , , , , , , , , , , , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *